Klíma tisztítás Budapest

Klíma tisztítás Budapest területén

 

Klíma tisztítás Budapest területén: oldalfali split klímák, kazettás klímák, parapet és konzol klímák, fan-coilok tisztítása, karbantartása, szivárgás ellenőrzése már 20 éve!

Rendkívül fontos, hogy a már beszerelt és telepített klíma rendszeres karbantartása mindig időben el legyen végezve, hiszen ez biztosítja a légkondicionáló készülék hosszú távú, problémamentes működését úgy, hogy az az Ön egészségét szolgálhassa, nem pedig károsítsa.

A rendszeres klíma karbantartás nélkül nagy az esélye a készülék meghibásodásának, a készülék elgombásodásának, baktériumok megtelepedésének, melyek hosszú távon akár súlyos betegségeket is tudnak okozni a használók egészségében, fizikai szervezetében. A beltéri egység nedves, meleg környezete ugyanis kitűnő lehetőség a gombák, vírusok, baktériumok gyors szaporodására.

A klíma tisztítás azonban ettől több. A szakember ellenőrizni tudja a berendezés hibátlan működését, hogy nincs-e gázszivárgás vagy egyéb probléma a légkondival. Meg tudja vizsgálni azt is, hogy a kondenzvíz elvezetés megfelelően működik-e,  nem tömítette-e el bogár, pók… Így elkerülhető például, hogy a nyári melegben a beltéri egységet hirtelen elöntse a víz, ezzel eláztatva akár a szobát is.

Manapság az sem elhanyagolható szempont, hogy a tiszta klíma fogyasztása jóval alacsonyabb, mint annak, amelyiknek folyamatosan a koszos, piszkos szűrőkön kell átpréselnie a levegőt működés közben.

Nem felesleges pénzkidobás tehát az évente legalább kétszer történő, megfelelő szakember által elvégzett klíma tisztítás és karbantartás, hiszen egészségünket és a készülékek hosszú távú működését biztosíthatjuk ezzel.

 

Ha alig használtuk a klímát, szükséges a karbantartás?

Sok ügyfelünk kérdezte már ezt tőlünk. Képzeljük el, hogy mennyi por, piszok megy át a klíma szűrőin, ha  A klíma elkoszolódás általában szabad szemmel nem látható, ha a felhasználó belenéz nem látja szabad szemmel sem a baktériumok, sem pedig a gombák elszaporodását, ám kellemetlen illatot áraszthat magából a klíma, illetve egyre több lehet az egészségügyi megbetegedés, panasz, a klíma légterét használó embereket tekintve, hiszen a légérben forgatja ezeket az elszaporodott vírusokat, baktériumokat, gombákat, sokszor légúti panaszokat és egyéb betegségeket, akár a legionella betegséget is okozva az ember fizikai szervezetében, amelyekből a gyógyulás sokszor több hetet is igénybe vehet.

klíma tisztítás Budapest

Hogyan történik a tisztítás?

Mind a beltéri egység, mind a kültéri egység tekintetében szükséges a klíma tisztítása. A kültéri egység sokszor az utcán van elhelyezve, és a por, piszok vastag rétegként gátolja a megfelelő működését a külső egységnek. A klíma ventillátora pedig ha nem tud megfelelően működni, előidézheti a beltéri egység meghibásodását is. Így nagyon fontos, hogy nem elegendő pusztán a beltéri egységet figyelembe venni, minden esetben szükség van a kültéri egység tisztítására is.

Természetesen a baktériumokat, vírusokat a beltéri egység meleg, párás közege élteti, levegője pedig keringteti, így nagyon fontos, hogy az mindig tiszta legyen. A klímaberendezés beltéri egység tisztítása során minden esetben professzionális fertőtlenítő folyadékot öntünk a légkondícionáló berendezésbe, és a megfelelő hatékonyság elérése érdekében mindenhová eljuttatjuk azt a klíma beltéri egységében.

Ez a folyadék megfelelően biztosítja azt, hogy fél éven keresztül ne kelljen a felhasználónak tartani semminemű baktérium vagy vírus megtelepedésétől. Ennek megfelelően évente legalább kétszer el kell végezni ezt a folyamatot a biztos eredmény érdekében. Javaslatunk szerint ezt a legjobb megtenni a tavaszi és őszi időpontokban, időben, még a szezonok kezdete előtt. Így nyáron, a nagy melegben már maximálisan élvezni tudja a klíma készülék által nyújtott komfort érzetet. És nem kell esetleg heteket várnunk a szakemberre, ha időben gondolunk a klíma tisztításra!

Légkondicionáló rendszerek fertőtlenítése, klíma tisztítás Budapest területén

A szakszerű tisztítás megakadályozza, hogy a készülékben sokszor ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek agyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben.

A szennyeződések következménye tehát nem csupán diszkomfort érzés (pl. kellemetlen szag), hanem komoly egészségi kockázat, így a fentieken kívül allergiás tünetek, nyálkahártya-irritáció, köhögési inger is előfordulhat. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a koszos, szakszerűtlenül kezelt klímaberendezéseknek nem csak a hatásfokuk rosszabb, hanem az élettartamuk is rövidebb ideig tart.

Hogyan tisztítsunk klímát?

Fontos, hogy a klímatisztításhoz kizárólag erre a célra gyártott légkondicionáló tisztító és fertőtlenítő spray-t használjunk. Ha az áramtalanítás után kivettük a beltéri egység porszűrőjét, a mögötte lévő hűtőbordát kell befújnunk klímatisztító spray-vel, majd rajta hagyni a habot általában húsz percre. Miután a kivett porszűrőt szappanos vízzel átmostuk és száradás után visszatettük a helyére, a kültéri egység fal felőli részét pedig leporszívóztuk, a szerkezet egy ideig még kellemetlen szagot fog árasztani. Mivel a szűrők tisztítása mellett fontos még a hűtőgáz ellenőrzése, utántöltése, az esetleges gázszivárgás észlelése és megszüntetése is, ajánlott szakértőre bízni a klímatisztítást. A kültéri egységet az elektronika miatt szigorúan tilos és veszélyes szétszedni, ráadásul a garanciánk is bánhatja, ha magunk próbáljuk megoldani az esetleges problémákat.

Klíma tisztítás Budapest területén szakemberrel

A legjobb, ha már a berendezés telepítésekor olyan céget választunk, ahol biztosított a megfelelő szervizháttér, és ahol a velük kapcsolatban álló klímás szakemberek vállalják a rendszeres, szakszerű klímatisztítást. Egy klímát ugyanis hosszú tárva veszünk meg, nem 2-3, sokkal inkább 8-10 évre tervezünk vele.

A vállalkozásunk az alábbi eszközök karbantartását vállalja:

 • Split klíma
 • Multi klíma
 • Oldalfali klíma
 • kazettás klíma
 • mennyezeti klíma
 • mobil klíma
 • Fan-coilok
 • Elszívó ventilátorok
 •  

A légkondicionáló tisztításának előnyei

Növeli a légkondicionáló hatékonyságát, csökkentve a villanyszámlákat.

Javítja a levegő minőségét a káros baktériumok, penész és baktériumok eltávolításával.

A fűtési és hűtési teljesítmény akár 4⁰C-kal növekszik.

Meghosszabbítja a légkondicionáló élettartamát.

A jobb teljesítmény azt jelenti, hogy az ideális hőmérsékletet gyorsabban elérik.

Ideális szolgáltatás asztma és allergiás betegek számára.

 1. Egészség megőrzés – Megszüntetjük a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, de kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre.
 1. Gazdaságosság – Megtisztítjuk a belső és külső berendezését a hűtőbordákra rakódott szennyeződés-rétegektől, amelyek rontják a működés hatásfokát. A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt.
 1. Komfort érzet – Megszabadítjuk a kellemetlen szagoktól, amelyeket a gombás, illetve bakteriális telepek okoznak. Elsősorban a berendezések bekapcsolása utáni másodpercekben érezhető az átható poshadt szag, ami tisztítás után teljesen megszűnik.

A rendszeres karbantartás és tisztítás fontos a klíma üzemszerű működésének biztosítása miatt is. A klímák beltéri egységei működésükből adódóan nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg, amit egy hűtő, vagy fűtőfelületen (hőcserélőn) keresztül áramoltatva juttatnak vissza a szobába. A hőcserélőnek kellően nagynak kell lennie ahhoz, hogy a készülék leadhassa a kívánt teljesítményt, ugyanakkor túl nagynak sem szabad lennie a készüléknek, hiszen ekkor a klíma esztétikai szempontokat sértene.

 

Gyakoriság

A karbantartás gyakoriságát illetően a gyártók az évi két alkalmat írják elő. A készülékek karbantartását és tisztítását célszerű minden klímaszezon előtt, illetve után elvégezni. A szezon előtti tisztítás nagy előnye, hogy a nyár beköszöntével nem kell várnunk a szerelőre, továbbá, hogy szezon alatt a klímás szakemberek, vagy szervizek túlterheltsége miatti “sorban állást” megússzuk.

Tartsa karban klímáját, óvja családja egészségét! Kérjen tőlünk időpontot klíma karbantartásra, klíma tisztításra Budapesten is, hogy a nyári hűtési és a téli fűtési szezont Ön és családja biztonságban várhassa!

 

Keressen minket bizalommal, segítünk!

Liber György +36-20/261-3639

email: info@lnagroup.eu

Inverteres klíma tisztítás Budapest területén.

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

Contact Form Demo (#1)

Klíma tisztításról további információk

Inverteres klíma                             Klíma tisztítás Árlista

Hogyan vásároljunk inverteres klímát? És hogyan NE?

Hisense klíma      Polar klíma   Syen klíma

Gree klíma Cascade klíma 10 legjobb klíma fűtésre

Toshiba-klima

Klíma tisztítás Budapest területén

Oldal megtekintése

Summary