Klíma tisztítás Fót

Klíma tisztítás Fót területén

 

Klíma tisztítás Fót területén: oldalfali split klímák, kazettás klímák, parapet és konzol klímák, fan-coilok tisztítása, karbantartása, szivárgás ellenőrzése már 20 éve!

Rendkívül fontos, hogy a már beszerelt és telepített klíma rendszeres karbantartása mindig időben el legyen végezve, hiszen ez biztosítja a légkondicionáló készülék hosszú távú, problémamentes működését úgy, hogy az az Ön egészségét szolgálhassa, nem pedig károsítsa.

A rendszeres klíma karbantartás nélkül nagy az esélye a készülék meghibásodásának, a készülék elgombásodásának, baktériumok megtelepedésének, melyek hosszú távon akár súlyos betegségeket is tudnak okozni a használók egészségében, fizikai szervezetében. A beltéri egység nedves, meleg környezete ugyanis kitűnő lehetőség a gombák, vírusok, baktériumok gyors szaporodására.

A klíma tisztítás azonban ettől több. A szakember ellenőrizni tudja a berendezés hibátlan működését, hogy nincs-e gázszivárgás vagy egyéb probléma a légkondival. Meg tudja vizsgálni azt is, hogy a kondenzvíz elvezetés megfelelően működik-e,  nem tömítette-e el bogár, pók… Így elkerülhető például, hogy a nyári melegben a beltéri egységet hirtelen elöntse a víz, ezzel eláztatva akár a szobát is.

Manapság az sem elhanyagolható szempont, hogy a tiszta klíma fogyasztása jóval alacsonyabb, mint annak, amelyiknek folyamatosan a koszos, piszkos szűrőkön kell átpréselnie a levegőt működés közben.

Nem felesleges pénzkidobás tehát az évente legalább kétszer történő, megfelelő szakember által elvégzett klíma tisztítás és karbantartás, hiszen egészségünket és a készülékek hosszú távú működését biztosíthatjuk ezzel.

 

Ha alig használtuk a klímát, szükséges a karbantartás?

Sok ügyfelünk kérdezte már ezt tőlünk. Képzeljük el, hogy mennyi por, piszok megy át a klíma szűrőin, ha  A klíma elkoszolódás általában szabad szemmel nem látható, ha a felhasználó belenéz nem látja szabad szemmel sem a baktériumok, sem pedig a gombák elszaporodását, ám kellemetlen illatot áraszthat magából a klíma, illetve egyre több lehet az egészségügyi megbetegedés, panasz, a klíma légterét használó embereket tekintve, hiszen a légérben forgatja ezeket az elszaporodott vírusokat, baktériumokat, gombákat, sokszor légúti panaszokat és egyéb betegségeket, akár a legionella betegséget is okozva az ember fizikai szervezetében, amelyekből a gyógyulás sokszor több hetet is igénybe vehet.

klíma tisztítás Fót

Hogyan történik a tisztítás?

Mind a beltéri egység, mind a kültéri egység tekintetében szükséges a klíma tisztítása. A kültéri egység sokszor az utcán van elhelyezve, és a por, piszok vastag rétegként gátolja a megfelelő működését a külső egységnek. A klíma ventilátora pedig ha nem tud megfelelően működni, előidézheti a beltéri egység meghibásodását is. Így nagyon fontos, hogy nem elegendő pusztán a beltéri egységet figyelembe venni, minden esetben szükség van a kültéri egység tisztítására is.

Természetesen a baktériumokat, vírusokat a beltéri egység meleg, párás közege élteti, levegője pedig keringteti, így nagyon fontos, hogy az mindig tiszta legyen. A klímaberendezés beltéri egység tisztítása során minden esetben professzionális fertőtlenítő folyadékot öntünk a légkondícionáló berendezésbe, és a megfelelő hatékonyság elérése érdekében mindenhová eljuttatjuk azt a klíma beltéri egységében.

Ez a folyadék megfelelően biztosítja azt, hogy fél éven keresztül ne kelljen a felhasználónak tartani semminemű baktérium vagy vírus megtelepedésétől. Ennek megfelelően évente legalább kétszer el kell végezni ezt a folyamatot a biztos eredmény érdekében. Javaslatunk szerint ezt a legjobb megtenni a tavaszi és őszi időpontokban, időben, még a szezonok kezdete előtt. Így nyáron, a nagy melegben már maximálisan élvezni tudja a klíma készülék által nyújtott komfort érzetet. És nem kell esetleg heteket várnunk a szakemberre, ha időben gondolunk a klíma tisztításra!

Légkondicionáló rendszerek fertőtlenítése, klíma tisztítás Fót területén

A szakszerű tisztítás megakadályozza, hogy a készülékben sokszor ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek agyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben.

A szennyeződések következménye tehát nem csupán diszkomfort érzés (pl. kellemetlen szag), hanem komoly egészségi kockázat, így a fentieken kívül allergiás tünetek, nyálkahártya-irritáció, köhögési inger is előfordulhat. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a koszos, szakszerűtlenül kezelt klímaberendezéseknek nem csak a hatásfokuk rosszabb, hanem az élettartamuk is rövidebb ideig tart.

Hogyan tisztítsunk klímát?

Fontos, hogy a klímatisztításhoz kizárólag erre a célra gyártott légkondicionáló tisztító és fertőtlenítő spray-t használjunk. Ha az áramtalanítás után kivettük a beltéri egység porszűrőjét, a mögötte lévő hűtőbordát kell befújnunk klímatisztító spray-vel, majd rajta hagyni a habot általában húsz percre. Miután a kivett porszűrőt szappanos vízzel átmostuk és száradás után visszatettük a helyére, a kültéri egység fal felőli részét pedig leporszívóztuk, a szerkezet egy ideig még kellemetlen szagot fog árasztani. Mivel a szűrők tisztítása mellett fontos még a hűtőgáz ellenőrzése, utántöltése, az esetleges gázszivárgás észlelése és megszüntetése is, ajánlott szakértőre bízni a klímatisztítást. A kültéri egységet az elektronika miatt szigorúan tilos és veszélyes szétszedni, ráadásul a garanciánk is bánhatja, ha magunk próbáljuk megoldani az esetleges problémákat.

Klíma tisztítás Fót területén szakemberrel

A legjobb, ha már a berendezés telepítésekor olyan céget választunk, ahol biztosított a megfelelő szervizháttér, és ahol a velük kapcsolatban álló klímás szakemberek vállalják a rendszeres, szakszerű klímatisztítást. Egy klímát ugyanis hosszú tárva veszünk meg, nem 2-3, sokkal inkább 8-10 évre tervezünk vele.

A vállalkozásunk az alábbi eszközök karbantartását vállalja:

 • Split klíma
 • Multi klíma
 • Oldalfali klíma
 • kazettás klíma
 • mennyezeti klíma
 • mobil klíma
 • Fan-coilok
 • Elszívó ventilátorok
 •  

A légkondicionáló tisztításának előnyei

Növeli a légkondicionáló hatékonyságát, csökkentve a villanyszámlákat.

Javítja a levegő minőségét a káros baktériumok, penész és baktériumok eltávolításával.

A fűtési és hűtési teljesítmény akár 4⁰C-kal növekszik.

Meghosszabbítja a légkondicionáló élettartamát.

A jobb teljesítmény azt jelenti, hogy az ideális hőmérsékletet gyorsabban elérik.

Ideális szolgáltatás asztma és allergiás betegek számára.

 1. Egészség megőrzés – Megszüntetjük a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, de kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre.
 1. Gazdaságosság – Megtisztítjuk a belső és külső berendezését a hűtőbordákra rakódott szennyeződés-rétegektől, amelyek rontják a működés hatásfokát. A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt.
 1. Komfort érzet – Megszabadítjuk a kellemetlen szagoktól, amelyeket a gombás, illetve bakteriális telepek okoznak. Elsősorban a berendezések bekapcsolása utáni másodpercekben érezhető az átható poshadt szag, ami tisztítás után teljesen megszűnik.

A rendszeres karbantartás és tisztítás fontos a klíma üzemszerű működésének biztosítása miatt is. A klímák beltéri egységei működésükből adódóan nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg, amit egy hűtő, vagy fűtőfelületen (hőcserélőn) keresztül áramoltatva juttatnak vissza a szobába. A hőcserélőnek kellően nagynak kell lennie ahhoz, hogy a készülék leadhassa a kívánt teljesítményt, ugyanakkor túl nagynak sem szabad lennie a készüléknek, hiszen ekkor a klíma esztétikai szempontokat sértene.

 

Gyakoriság

A karbantartás gyakoriságát illetően a gyártók az évi két alkalmat írják elő. A készülékek karbantartását és tisztítását célszerű minden klímaszezon előtt, illetve után elvégezni. A szezon előtti tisztítás nagy előnye, hogy a nyár beköszöntével nem kell várnunk a szerelőre, továbbá, hogy szezon alatt a klímás szakemberek, vagy szervizek túlterheltsége miatti “sorban állást” megússzuk.

Tartsa karban klímáját, óvja családja egészségét! Kérjen tőlünk időpontot klíma karbantartásra, klíma tisztításra Fóton is, hogy a nyári hűtési és a téli fűtési szezont Ön és családja biztonságban várhassa!

 

Keressen minket bizalommal, segítünk!

Liber György +36-20/261-3639

email: info@lnagroup.eu

Inverteres klíma tisztítás Fót területén.

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

Contact Form Demo (#1)

Klíma tisztításról további információk

Inverteres klíma                             Klíma tisztítás Árlista

Hogyan vásároljunk inverteres klímát? És hogyan NE?

Klíma szereléssel együtt         A klímaszerelés menete

Gree klíma Cascade klíma

10 legjobb klíma fűtésre

https://klimaaruda.hu/toshiba-klima

Klíma tisztítás Fót területén

Oldal megtekintése

Summary